2015. december 25., péntek

Karácsonyi Forgatókönyv Book Tag


A Bűbájos Bajkeverők Kelléktára büszkén prezentálja Holdsáp, Tappancs, Féregfark és Ágas urak művét...ja! Hogy ez nem az a sztori... De lényeg a lényeg, hogy én azért büszkén prezentálom életem első booktagjét, amelyet Babó Buca blogjáról csentem el. A karácsonyi forgatókönyv booktag lényege, hogy kiválasztunk öt könyvet, amelyeknek a címét felvéssük egy-egy cetlire és ezek segítségével véletlenszerű sorrendbe állítjuk őket. Ha ezzel megvagyunk az első kérdésnél fellapozzuk az elsőnek húzott könyvet és a kérdésünkre a választ annak szereplőnek a nevében leljük, akinek a nevét elsőként pillantjuk meg azon az oldalon ahol a könyvünk kinyílt. Innentől kezdve a válasz további része már csak a saját fantáziánkon múlik, amit ha minél jobban eleresztünk annál izgalmasabb lesz a játék! 

Az én könyveim:
Rick Riordan: A titán átka
Marissa Meyer: Cinder
J. K. Rowling Harry Potter és az azkabani fogoly
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis



Szóval az első kérdés...Juhúúúú
     A titán átka
1. Az a családtag, aki borzalmas gyümölcskenyeret készít karácsonyra
 Zoé
No igen, Zoé lenne az, aki pusztán versenyszellemből vetemedne konyhai munkára, főleg azért, hogy lenyomja Thaliát, Annabetht...vagy bárkit. Mindemellett persze borzalmas gyümölcskenyeret sütne, amivel ugyan ő is tisztában van, de ezt soha nem vallaná be. Sőt fennhangon bizonygatná, hogy ilyen remekművet is csak a Vadászok hozhatnak össze és természetesen minden ezzel ellentétes véleményt elutasítana.

2. Aki mindig kifürkészi az ajándékokat az ünnepek előtt
 Fekete Péter
Hát ezen meg sem lepődök, Fekete Péter rettentően izgulna már egy hónappal az ünnep előtt és amikor csak tehetné Percy nyomában járkálna, hogy kifaggassa a neki szánt ajándékokról. Percy ellenállna, de Tyson minden bizonnyal  kikotyogná. Ezután nyilván az a kérdés jobban foglalkoztatná szárnyas barátunkat, hogy vajon hová rejtették azt a raklap kockacukrot, így nem hogy kiderítené mit kap, de valószínűleg be is nyomná karácsonyig az egészet az utolsó morzsáig. 
    
     Cinder
3. Aki mindig a legrosszabb ajándékot adja
  Cinder 
Hát igen az országból meglépni kemény meló, sok pénz, sok idő, de azért a kiborgoknak is lehet karácsonyuk, persze Cindernek nem lenne ideje naphosszat karácsonyi ajándékok után mászkálni, de álmatlan óráiban mással sem foglalkozna, csak azzal, hogy hasznos ketyeréket szereljen össze a számára fontos személyeknek. Az ajándékok végül nem is Cinder miatt sülnének el balul, hanem lökött segítője Iko jóvoltából, aki minden évben szeretné őket felturbózni, azonban ez általában legjobb esetben is egy rövid zárlatba fullad. 

4. Aki legalább kétszer felborítja a karácsonyfát Szenteste előtt
  Kai
Kai herceg csakis lányos zavarában menne neki annak a szerencsétlen fának, ugyanis kimondottan izgatott lenne a karácsony miatt, mivel talán életében először karácsonyozhatna a palota falain kívül, szakácsok által készített bejglik és szobalányok által díszített fák nélkül. Cinder apró, díszes fémszerkezeteit aggatnák a fára, de talán még azon is meglepődne, hogy a fenyőtű szúr. Iko rajongó szeretettel követné mindenhová és ez a láb alatt lévő szeretetreméltó robot így valószínűleg hozzájárulna ahhoz a bizonyos fa borítgatáshoz.  

    Harry Potter és az azkabani fogoly
5. Scrooge vagy Grincs, aki nem akar semmit sem a karácsonytól
  Harry
Harmadévben Harrynek kisebb gondja is nagyobb a karácsonynál, vagy legalábbis az ő kamaszodó lelke így érzi. Klasszikus Weasly pulcsiban ücsörögne és úgy elmélyülne véleménye szerinti jogos bosszújának tervezgetésében, hogy azt sem venné észre, ha elmenne mellette a karácsonyi vacsorája, ami valljuk be varázslók között nem is lenne olyan meglepő.

6. Karácsony mániás, aki már december 1-én teljes díszítésbe öltözteti a házát
  Malfoy
Na most kibújt a szög a zsákból. Az iskolában nagy legény, bezzeg ha egyedül marad az ünnep közeledtével előkerülnek a karácsonyi égők, gömbök, boák és angyalkák, talán még néhány karácsonyi dallamot is eldúdol magában. Piros és zöld színbe öltözteti a klubhelyiséget, amit utána persze ráfog azokra az "együgyű" házimanókra, hisz egy kemény mardekárosnak nincs karácsony. Ő azért mégis elégtétellel szemlélné stikában elkövetett tettét, miközben otthonról érkezett süteményt rágcsálna és vajsört szürcsölne a kandallóban ropogó tűz mellett. 

     
  A vándorló palota
7. Aki mindig el akarja csípni az embereket a fagyöngy alatt
  Howl
Naná, hogy Howl! Nem számít, hogy idős vagy fiatal, Howl mézesmázos szavaival és bűbájos modorával mindenkit elcsábítana, persze ezzel egyetlen célja, hogy Sophiet bosszantsa, na meg hogy a saját egóját növelje! (Hoppá ez már kettő...)

8. Aki furcsa karácsonyi pulcsikat hord
  Sophie
Harry is megpályázhatná a címet, de Sophie talán még Molly Weasleyt is megszégyenítő pulóvereket köt, már amikor épp nem egy mocskos kastélyt kell kiglancolnia vagy nem gonosz boszorkányokkal kell szembenéznie. A partin természetesen bosszúsan nézné, Howl ténykedését és válogatott átkokat morogna a puncsos poharának, erről persze azt gondolná, hogy senki sem veszi észre, Howl azonban remekül szórakozna rajta és ha jól sejtem végül Sophiet is elkapná a fagyöngy alatt, miközben kigúnyolná a rénszarvasos pulóverét. 

    A viharszívű Mya Mavis
9. Aki ismeri az összes karácsonyi dal szövegét
  Gage
Hűha, ha Gage ismeri ezeket dalokat valószínűleg nagyon jól titkolja és tuti, hogy inkább elharapná a nyelvét minthogy énekelnie kelljen. Pedig gyerekként talán szórakoztatták magukat efféle régmúltbéli dalok dúdolgatásával, már amikor a sápadtak nem ólálkodtak a környéken. 

10. Aki odaégeti a karácsonyi menüt, ezért kénytelen kínait rendelni
  Kelsei
Azon igencsak meglepődnék, ha lenne olyan hely ahonnan Kelsei kínait tudna rendelni, de az odaégett menü, azonban nagyon is valószínű, a sápadtak karácsonykor sem alszanak és ha egyszer támadnak nem számít, hogy mennyire szenesedik el a karácsonyi vacsora. Kelsei hangosan szitkozódna mikor kiszimatolná a gyanús füstszagot, majd rágyújtana, és levágná magát az egyik rozoga székre. Azt hiszem őt hidegen hagyná a karácsony. 


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése